לויטמין סי יתרונות רבים. הוא אחד הויטמינים החשובים בעולם התזונה והבריאות.
לפני שניכנס להסברים על טכנולוגיות המיצוי נסביר קודם מהו ויטמין סי , למה טוב ומדוע כדאי לצרוך אותו.
מה זה ויטמין סי בכלל ולמה הוא נחוץ?
ויטמין C הוא סוג מיוחד של חומר תזונתי שגופנו צריך כדי להישאר בריא. זה עוזר לגופנו לגדול ולתקן רקמות, וזה יכול גם לעזור להגן על התאים שלנו מפני נזק.
אנו יכולים לקבל ויטמין C מאכילת פירות וירקות מסוימים, במיוחד פירות הדר כמו תפוזים ולימונים.
ויטמין C עוזר לגוף שלנו להחלים מחתכים ושריטות. זה גם עוזר בחיזוק המערכת החיסונית שלנו, מה שתורם לבריאות ומניעת מחלות.
חוסר בויטמין C עלול לגרום ל:
- חולשה חיסונית ונטיה לזיהומים
- תשישות ועייפות
- דימומים תת עוריים
- אבני מרה
- הפרעות בקצב לב
- דלקות חניכיים
- איטיות בהחלמת פצעים
- קוצר נשימה ועוד.
באיזה מקרים ויטמין C יכול לעזור
- צינון והתקררות
- מחזק המערכת החיסונית
- תפקוד מיטבי של כל מערכות הגוף.
- בריאות העור והשיער
- הקטנת סיכון לקטרקט
- מסייע בהפחתת נזקי עישון
- משפר החלמה לאחר ניתוחים
- מסייע בספיגת ברזל
- שומר על גמישות כלי הדם
דרכים לצריכת ויטמין C
תזונה: אחת הדרכים הטובות ביותר לקבל ויטמין C היא על ידי אכילת תזונה עשירה בפירות וירקות. חלק מהמקורות הטובים ביותר של ויטמין C כוללים פירות הדר כמו תפוזים, לימונים ואשכוליות, וגם פירות וירקות אחרים כמו פלפלים, תותים, קיווי, ברוקולי, עליים ירוקים…
תוספי מזון: אם לא מצליחים לקבל מספיק ויטמין C דרך התזונה, אפשר לקחת תוספים בצורה של טבליות, כמוסות, אבקות, נוזלים או טבליות לעיסה. הדרך המומלצת לספיגה מרבית היא לצרוך ויטמין C בטכנולוגיה הליפוזומלית.
טכנולוגיה למיצוי בגלי אולטראסאונד
טכנולוגית המיצוי בגלי אולטראסאונד היא דרך לשפר את ספיגת החומרים הפעילים של תוספי תזונה על ידי הקטנת מולקולות החומר הפעיל.
על התאים בגופנו קיימות ממברנות עם תעלות דרכן נכנסים החומרים המזינים את התא. הבעיה הגודלה ביותר עם תוספי תזונה היא גודלם הגדול.
זאת הסיבה תוספים רבים לא נספגים באחוזים גבוהים וכמובן שזה מאוד לא יעיל.
בעזרת טכנולוגיה זו של גלי אולטראסאונד ניתן להקטין את גודל המולקולות של החומרים הפעילים וכך הספיגה עולה משמעותית והאפקט הרצוי מתקבל.
יתרון גדול הוא שמינון קטן של 2 מ"ל ביום יכול להפסיק לעומת 10-20 מ"ל במקרים של תוספי תזונה רגילים וצמחי מרפא.
יתרונות של ויטמין סי בהריון
ויטמין C חשוב בהריון, הוא ממלא תפקיד חשוב בהתפתחות העובר, בנוסף ויטמין C נחוץ לייצור קלוגן, חלבון המסייע ביצירת כלי דם ורקמות חיבור
ויטמין C חשוב גם למערכת החיסון ויכול לסייע בהגנה מפני זיהומים ודלקות, זה חשוב במיוחד במהלך הריון, כיוון שמערכת החיסון עלולה להיות חלשה יותר.
ויטמין C עוזר לגוף לגוף לספוג ברזל ממקורו צמחיים ויכול לסייע במניעת אנמיה מחוסר ברזל, בעיה שהיא שיחה בקרב נשים הרות.
חשוב לנשים בהריון לקבל צריכה נאותה של ויטמין C ממזונות או תוספי מזון, כדי להבטיח התפתחות תקינה של העובר.
מקורות תזונתיים טובים לויטמין C כוללים למשל: פירות הדר, תותים, קיווי, תרד וברוקולי.
הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C לנשים בהריון היא 85-120 מ"ג
מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לגבי צריכת ויטמין C
ויטמין סי – שאלות ותשובות
שאלה:
האם אפשר לרכז נטילה של ויטמין סי לפעם פעמיים בשבוע בכמות גדולה יותר במקום כל יום?
תשובה:
נטילה מרוכזת אינה יעילה כי הויטמין מתפרק בגוף באותו יום ולכן צריך לקחת כל יום.
שאלה:
מה נספג בצורה טובה יותר: ויטמין סי בבליעה או בעירוי ?
תשובה:
בעירוי ניתן להכניס כמויות יותר גדולות פר נטילה. מצב שני, אם מחשבים עלות תועלת לרוב האנשים מספיק לקחת בבליעה ויותר משתלם כי העירויים יקרים יחסית.
שאלה:
האם כדאי לקחת ויטמין סי עם אוכל או על בטן ריקה.
תשובה:
אפשר בתי הדרכים. זה לא משנה.