תזונה נטורופתית

ישנן הרבה שיטות תזונה לפי תורת הנטורופתיה.

הנטורופתיה לכשעצמה היא שיטה שהורכבה משיטות טיפול שונות. 

למרות השוני בגישות ישנו קו מנחה אחיד שדוגל בתזונה טבעית ומלאה עשירה במזון טבעי ולא מעובד ואם אפשר אורגני וטרי.

לא מומלצים מזונות מעובדים, מהונדסים, אוכל מהיר ודל במזינים.

דוגמאות למזונות בריאים: דגנים מלאים (לחם שיפון מלא, קינואה, כוסמת, אמרנט…), קטניות (עדשים, חומוס, שעועית…), פירות וירקות, אגוזים וזרעים לא קלויים וכדומה

דוגמאות של מזונות לא בריאים: כל מוצרי הקמח הלבן, מזון מטוגן ומשומר, מזון שמנוני, מזון מהיר, מזונות מסוכרים ומומלחים, צבעי מאכל סינטטיים, מייצבים סינטטיים וכל מה שבא במזון מעובד.

התזונה אצלי בקליניקה

מתוך הניסיון הרב שרכשתי לאורך השנים בתחום התזונה ובהתאם לאבחון האישי אני מתאים למטופל הנחיות תזונתיות ספציפיות לבעיה הרפואית איתה בא ובהתאמה לאורח חייו.

לא בכל בעיה רפואית נדרש שינוי תזונתי אבל במקרים שכן התזונה יכולה להיות גורם מפתח בריפוי אותה בעיה.

ריפוי מחלות בעזרת תזונה

היפוקרטס אבי הרפואה אמר בזמנו: "ויהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך". 

הוא התכוון לכך שצריך לאכול מזון טבעי ומזין כיוון שאותם מזונות מכילים ערכים תזונתיים וחומרים פעילים מרפאים.

רובנו לא מעריכים מספיק את ערך המזון אותו אנו אוכלים וכך המזון נהפך לבילוי שמטרתו העיקרית לספק את בלוטות הטעם שלנו במקום להזין אותנו.

 במזון הטבעי והלא מעובד, בכל ירק, פרי או דגן ישנם רכיבים צמחיים בעלי פעילויות ריפוי מגוונות. 

למשל ידוע להרבה שהרימון בריא וזאת בזכות נוגדי החמצון הרבים שמגנים על כלי הדם שלנו.

 הירקות העלים הירוקים עשירים בכלורופיל אשר מנקה את הכבד שלנו מרעלים וזרעי הפשתן עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה 3 שנוגדת דלקות בגוף.

בשורה התחתונה, למזון יש ערך עליון בריפוי מחלות רבות ובמקרים רבים לאין צורך לשלב שיטות טיפול נוספות.

שיטת התזנה הכי טובה

על כל שיטה שיוצאת לאור מיד מדווחים שזו השיטה הטובה ביותר להשגת בריאות מיטבית.

 האמת היא שתזונה היא מאוד תלוית אדם והגנטיקה שלו, אזור מחיה, כמות פעילות גופנית ועוד.

אי לכף, חייבים להתאים את התזונה האופטימלית ביחס לנתונים והיעדים האישיים של המטופל.

להתאמת הנחיות תזונתיות אישיות צרו קשר עכשיו!

לפרטים נוספים צרו קשר

WhatsApp chat
דילוג לתוכן